דרור פאר מ"פאר תיווך נכסים" מחייך כאשר הוא נשאל אם התרחשה בשוק דירות היוקרה או הדיור בכלל תזוזה כלפי מטה, בעקבות המהומות במאי אשתקד: "כשהיה ברדק בארץ, המחירים צנחו במהירות בעשרים אחוז, והיה נדמה שהשוק באזורים הללו הולך לכיוון מאוד ספציפי, היתה מעיין תמימות דעים לגבי הנושא הזה. אבל בתוך שנה לא רק שהערים הללו תיקנו את ירידת המחירים – הן גם רשמו עלייה של 15 אחוזים. אני יכול לומר לך שגם 17 מיליון שקלים זה לא סכום שמפחיד את מי שמגיע מאוקראינה ומרוסיה, וכשיוצאת דירה לשוק בסכומים האלה, יש עליה מאבק.
"באוכלוסייה הזאת לא פוחדים מעירוב של יהודים, נוצרים, מוסלמים. יחסית למקום שממנו הם באים, יפו נחשבת למקום בהחלט בטוח, גם אם מדי פעם יש בו מהומות. כשאתה מסתכל על עליית המחירים בשוק הנדל"ן הישראלי בערים המעורבות, אתה מבין שהפיגועים או הקורונה הם שקי חול שמנסים לעצור צונאמי. המשקיעים מבינים שאין מי שיעצור את הדהירה של מחירי הנדל"ן והם רוצים לקנות".
ואם היינו רוצים לחשוב שבניגוד ליפו, הצמודה לתל אביב, בערים כמו לוד ורמלה – שסובלות מעימות פנימי לאורך כל ימות השנה – נוכל להצביע במובהק על פגיעה בשוק הנדל"ן, הרי שיטוט מהיר בהן מגלה גם שם את התמונה הכי ישראלית במאה ה־21: מנופים לאורך כל קו הרקיע של העיר. "אם יש משהו שמוריד את המחירים בערים הללו זה הפשע וחוסר הביטחון ברחובות ביומיום, ולא הפיגועים" מסביר פאר, "אולי המחירים יותר נמוכים ממקומות כמו יפו, אבל הדירות ממשיכות להימכר".